Besiktningsmän är en bra investering vid husköp

Har köpt ett sommarhus nyligen och ska göra lite renoveringar och fix på kåken. Det är inget stort sommarhus, det är ett enklare 1-planshus från 70-talet. Men huset/stugan ligger väldigt mysigt beläget nära en sjö i skogen. Det är även bra utsikt över en del från vardagsrummet.

Vad ska jag fixa/renovera? Jo, jag kommer behöva isolera krypgrunden på huset. Det visste jag redan när jag köpte huset och kunde på så sätt pruta ned priset en aning. Jag har inte isolera krypgrund innan så det blir att anlita proffs för att fixa detta. Jag hade en besiktningsman med mig när jag köpte huset och han tyckte jag skulle isolera krypgrunden. Anledningen var att han tyckte det fanns lite väl mycket fukt och att det fanns risk för att det skulle blir ännu mer och kanske även mögel framöver.

Besiktningsmannen tipsade mig om ett par bolag som arbetar med fuktskydd och krypgrunder. Jag kommer anlita ett av bolagen nu i vår.
Samtidigt som jag isolerar krypgrunden ska jag ta tag i fasaden på huset. Det behövs bytas lite plankor och huset behöver en del målning.

Min plan är att bygga till en bastu i sommar. Jag vill gärna ha bastun nära sjön, så du kan hoppa ut och ta ett härligt dopp när svetten pärlar nedför ryggen efter en stund i bastun. Kommer bygga bastun själv från grunden. Jag har köpt ett billigt bastuaggregat på Blocket som blir perfekt i bastun. Jag funderar på om jag även ska fixa en eldstad nere vid sjön. Visst vore det mysigt om man kan sitta ute och grilla på sommarkvällarna? Ska höra med frugan vad hon tycker, även om det är jag som kommer få sista ordet är det bra att bolla med sin andra hälft så det inte väcker för mycket stormar framöver.