Byggstädning

Jag har funderat på om jag skulle starta en städfirma enbart för företag. Att städa hemma hos folk kräver att du åker mycket fram och tillbaka mellan olika kunder och nu när drivmedlet blivit extremt dyrt är det frågan om det ens är värt pengarna. Därför tänkte jag inrikta mig till företag och erbjuda byggstädning, flyttstädning och kontorsstädning i första hand. Jag tror att det man kan tjäna mest på är byggstädning, det tar längst tid när det gäller städning och du är på samma plats hela tiden till jobbet är slut och det kan ta flera dagar om du har tur att få större byggstädningar.

Effektivt med byggstädning

Om jag ska jämföra till exempel byggstädning med vanlig kontorsstädning så inbillar jag mig att företagen resonerar ungefär så här. Kontorsstädningen är bra och de flesta företag har det i olika former men om det blir lågkonjunktur som det är nu så är det nog bland det första de säger upp. Det går att klara sig utan kontorsstädning eller så skär man ner på det till det absolut nödvändigaste. När det gäller byggstädning så är det en engångsstädning du betalar för. En slutstädning när du lämnar renoveringen eller bygget (ibland behövs upprepad städning ett par gånger beroende på projekt) och det är alltid lättare att betala för en engångsstädning än att betala upprepade gånger.

Byggstädning större projekt

När företaget beställer byggstädning är det lättare att ta ut mer i betalning då det är en offertförfrågan och en engångskostnad. Du vill inte låta dina mannar slutstäda efter ett renoveringsprojekt då det är väldigt mycket att göra rent. Tänk bara allt byggdamm som blir efter en renovering, som letar sig in precis överallt. För det mesta räcker det inte att våttorka ett par gånger utan det kan behöva göras dubbelt så många gånger. Hur som helst så tror jag fortfarande att byggstädning är det jag ska satsa på.