Paracord

      Kommentarer inaktiverade för Paracord

Första gången jag hörde ordet ”paracord” hade jag absolut ingen aning om vad det skulle kunna betyda. ”Para” lät ju som något som kanske hade med paraply eller fallskärm att göra och jag gissade på den senare. Det som nu kallas för ”paracord” hade sin upprinning under andra världskriget och det finns delade meningar om exakt hur det uppkom. Några påstår att uttråkade soldater började att knyta armband av fallskärmslinor för att få tiden att gå. Det andra påståendet var att soldaterna insåg att en fallskärmslina gick att ha till allt möjligt och därför gjorde dom en form av armband för att få med sig linan överallt på ett enkelt sätt.

Paracord armband

Som ni kanske har förstått så är det själva armbandet som soldaterna knöt som kom att kallas för ”paracord” eftersom det tillverkades med hjälp av fallskärmslinor. Det var inte bara praktiskt att ha med på armen utan soldaterna gjorde paracords med olika detaljer som blev detaljen som de kände igen varandra på inom olika grupper. Till slut blev det en accessoar som spred sig även till allmänheten och många friluftsintresserade äger ett paracordarmband som kan vara bra att ha i olika nödsituationer då det är många meter lina.

Paracord som nyckelband

Paracord behöver inte bara vara ett armband utan tillverkas också till andra saker som nyckelband som kan sättas på ryggsäckar och knivar som du alltid har med dig i ryggsäcken när du ska ut i skogen. Paracord armbandet kan användas till allt möjligt och är utmärkt i alla situationer utomhus då det är gjort av solid paracord 550 Type III som varken ruttnar eller blir påverkat av UV-ljus. Det enda du behöver för att tillverka ett eget paracordarmband är ca 2,5 m lång fallskärmslina men sedan ska du klara av att fläta ihop armbandet med, men det finns flera instruktioner på nätet som du kan lära dig av.