Varma friluftskläder

      Kommentarer inaktiverade för Varma friluftskläder

Jag har bestämt mig nu: jag ska köpa riktigt varma friluftskläder. Efter att ha varit ute i skogen flera gånger under julhelgen så har jag fått nog. Jag vill inte frysa mer nu. Ett par jeans är inte varma även om man har långkallingar under. Min jacka är egentligen okej, men tyvärr har jag blivit större så jag får inte rum med någon varm tröja under.

Att hitta varma friluftskläder

Att hitta varma friluftskläder borde inte vara så svårt. Men ofta är friluftskläderna tänkta för dem som är ute och vandrar eller på annat sätt rör sig ute i naturen. Vi går ju också en bit, men sedan brukar vi tända en eld och sitta där i flera timmar. Då börjar man frysa efter ett tag.

Men nu har jag hittat ett ställe som har varma friluftskläder. Jag ska köpa ett par byxor i softshellmaterial som är lite varmare än vanliga byxor. Jag har också hittat en jacka som är fodrad med ett tunnare fleecefoder. Sen ska jag då köpa jackan i en lite större storlek så jag får plats med en tjockare fleecetröja under.

Men lika viktigt som att ha varma byxor och varm jacka är det att ha bra funktionsunderkläder och varma strumpor. Jag har redan köpt ett varmt underställ i merinoull och det känns fantastiskt. Men jag ska köpa varma strumpor i ullfrotté. De ska vara riktigt varma har jag hört. Och genom frottéstickningen så blir det små luftfickor som håller fötterna varma.

Annat jag behöver

Jag har ingen bra mössa som är hyfsat varm och vindtät. När man är ute hela dagen och det kanske blåser ute duger det inte med en grovstickad mössa. Istället ska jag köpa en mössa i fleece som är fodrad med tätstickad trikå. Min man har en sådan och den är väldigt varm och skön. (ja, jag brukar sno den ibland) Sen ska jag också köpa ett par riktigt bra handskar för att kunna hålla händerna varma.