Campingkök

      Kommentarer inaktiverade för Campingkök

Jag är på jakt efter ett billigt och bra campingkök, gärna Trangia för det får alltid bra betyg när det gäller campingkök. För ett år sedan, eller snarare ”förra sommaren” för det är ju inte sommar riktigt än, så var jag och min flickvän och vandrade i fjällen. Då hade vi vår husvagn med oss när vi åkte upp som vi sov i så klart, men av någon anledning så blev vi oerhört sugna på att vandra längre sträckor utan att hela tiden behöva komma tillbaka till husvagnen. Där och då, efter att vi hade vandrat en hel dag, bestämde vi oss för att skaffa utrustning nog för att kunna övernatta i naturen nästa sommar eller höst.

Viktigt med campingkök

För oss är det väldigt viktigt att vi får med oss ett bra campingkök så vi kan laga all mat i naturen då vi inte vet riktigt hur långt vi hinner varje dag vi går. Att kunna få i sig en varm kopp te eller kaffe kan vara avgörande för att få upp värmen i kroppen om det skulle slå till och bli riktigt kallt på fjället en natt, och även att ha chansen att kunna laga varm mat. Vi tänker att vi tar med oss allt vi behöver för att kunna klara oss i alla fall en vecka utan att behöva komma i kontakt med civilisationen.

Utrustat campingkök

För vår del blir det inte tal om något välutrustat campingkök då vi måste bära med oss allting i våra ryggsäckar. Det kommer att bli tillräckligt tungt ändå med alla prylar som vi måste ha med oss, för att inte tala om maten för en vecka. Som tur är går det bra att dricka fjällvattnet som för det mesta är väldigt klart och inte förorenat så den tyngden slipper vi. Men en kastrull kommer vi i alla fall ha med oss.