Bra leksaker på nätet

      Kommentarer inaktiverade för Bra leksaker på nätet

Att handla på nätet har blivit det enklaste sättet för mig att köpa bra leksaker. Där jag bor finns knappt några leksaksaffärer kvar och varuhusen har väldigt dåligt utbud av bra och robusta leksaker. Jag avskyr leksaker i hård och vass plast som lätt går sönder och är olämpliga för riktigt små barn.

Jag vill att leksakerna i huset ska kunna användas av alla barnen oavsett ålder. Visst, när nu äldste sonen hunnit fylla 7 år så har han givetvis andra krav än minstingen på 1 år, men grunden är den samma – dvs giftfria kvalitetsleksaker som håller för hårda tag.

När jag var liten hade jag massa gulliga plastbilar som var väldigt enkla och lite runda i modellen. De var färgglada och jag älskade dessa bilar. Man kunde använda dem i badkaret, ute i sandlådan eller inomhus på parkettgolvet utan att mamma skrek av förskräckelse. Dessa underbara bilar kom från Viking Toys och finns fortfarande kvar på marknaden.

Nu har jag upptäckt att Viking Toys dessutom har öppnat en egen e-shop, så att jag kan handla direkt från dem. Jag blev extra positivt överraskad när jag sedan upptäckte att de dessutom byter ut sin giftfria, men ändå oljebaserade plast mot plast som är tillverkad av sockerrör.

Leksakerna från Viking Toys håller länge länge. Mina gamla leksaksbilar finns fortfarande kvar och är nästan lika fina som när jag var liten. Men jag väljer ändå att byta ut dem mot nya Ecoline bilar nu, eftersom jag då är säker på att jag inte bidrar mer till miljöförstöring och den globala uppvärmningen.

Givetvis finns det massor av andra bra webshoppar för leksaker också, de flesta pålitliga har dock gått i konkurs, men Viking Toys är en av mina största favoriter. Handlar du för över 300 kr behöver du dessutom inte betala någon frakt, vilket jag tycker är riktigt bra.